PCEye 5

Характеристики

Новото устройство PCEye 5 (Tobii Dynavox) e устройство за взаимодействие с компютър с поглед и контрол с поглед на целия компютър.

td-pceye-5-straighttd-new-pceye-5-laptop-cc-interaction-r-angle-close-825x675

PCEye 5 (Tobii Dynavox) е устройство за проследяване на погледа, което позволява управлението с поглед на таблет, лаптоп или настолен компютър с Windows 10 или Windows 11. С PCEye 5 може да се използват всички програми, които обичайно се управляват с мишка или докосване (когато се използва софтуерът TD Control, който е част от пакета).

td-new-pceye-5-with-box-left-1td-new-pceye-cc-over-shoulder-laptop-left-close-825x675-1

 

TD Control

ТD Control e софтуер за контрол на компютъра чрез поглед. Активира се с лицензионен код, който е неограничен във времето. Предназначен е за хора, които имат затруднения с фината моторика на ръцете и им дава възможност да имат пълен и независим достъп до компютър.

 • Позволява контрол на целия компютър само с поглед
 • Контролът на програмите се реализира само с насочване на погледа и задържането му върху желания елемент, за да бъде избран.
 • TD Control реализира всички функции на мишката – ляв клик, двоен клик, десен клик, хващане и пускане, скрол по страница.
 • Позволява прецизен избор дори и на най-малките елементи, тъй като при нужда може да се използва уголемяване на частта от екрана, в която е желаният елемент.
 • Изборът на функция на мишката става с меню, което е разположено във формата на кръг, за да се осигури лесна употреба, минимизираща натоварването на очите.
 • Софтуерът предлага екранна клавиатура на български език с предсказване на български.
 • Позволява използване на екранни клавиатури на различни езици и лесен преход между тези клавиатури.
 • TD Control позволява персонализация на настройки като време за задържане на погледа, функции на мишката, език, предпочитан режим на употреба според индивидуалните нужди и предпочитания.
 • Софтуерът предлага различни режими на употреба и контрол на компютъра – пълен, два опростени режима и режим за рисуване.
 • ТD Control дава бърз достъп до функции като копиране, поставяне, изрязване.
 • ТD Control предлага лесен достъп до всички отворени и често използвани приложения на компютъра.

Control 3Control 4

Control 1Control 2

Спецификации

Примери

Само с поглед – възможности на контрол с поглед

Контрол с поглед – писане с контрол с поглед в Communicator 5

Контрол с поглед – използване на интернет с PCEye 5 и Computer Control

 

Спецификации и изисквания

Спецификации PCEye 5
Препоръчителен размер на екрана До 27″
Работно разстояние от екрана 50 – 95 cm
Закрепване Магнитна лепенка за монитори за лаптопи и настолни компютри, допълнителна скоба (предлага се отделно) за закрепване към таблети
Захранване USB-C или USB-A с адаптор
Тегло 93 g
Размери 285 x 15 x 8.2 mm
Операционна система Windows 11 или Windows 10 (64-bit)
Изисквания към компютъра 2 GHz или по-бърз, 6-то поколение Intel Core (i5/i7–6xxx) или по-нов, или еквивалентен AMD 64 bit процесор; 8 GB RAM; 450 MB свободно дисково пространство за инсталация на софтуера; USB-C или USB-A за използване с адаптор; Windows 10 (64-bit)

 

Цена

Цената на устройството PCEye 5 с включен TD Control e 4 840  лв. с ДДС (в цената е включена доставка).

Документи 

Ръководство за потребителя

Безопасност и съответствие

Ръководство за стартиране

Декларация за съответствие 

Приложения и използване

Устройството за контрол с поглед PCEye 5 се използва от деца и възрастни, които имат затруднения с използването на стандартна компютърна мишка или тъч екран.

Устройството за контрол с поглед може да се използва за различни цели:

– за управление на всички програми на компютъра само с насочване и задържане на погледа – изписква софтуер TD Control (включен в цената)

– за комуникация чрез символи и текст само с насочване и задържане на погледа – изисква закупването на софтуер Communicator 5 (НЕ е включен в цената)

– за развитие на внимание, концентрация, умения за избор и умения за контрол с поглед – изисква техника за проследяване на погледа + софтуер за развитие на внимание, концентрация,избор и контрол с поглед – необходимо е устройството за контрол с поглед PCEye 5 и  закупването на софтуер за развитие на внимание, концентрация, умения за избор и умения за контрол с поглед Look to Learn (НЕ е включен в цената) или Inclusive Eye Gaze Learning Curve (НЕ е включен в цената)

Това устройство не трябва да се използва от хора с фоточувствителна епилепсия.

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени