Communicator 5

Communicator5_The right one

Communicator  5 (продукт на TobiiDynavox)  е софтуер, предназначен да помогне на хора с комуникационни затруднения да имат по-високо ниво на независимост.

Позволява работа с:
• Мишка
• Мишка за глава
• Джойстик, трекбол, специализирани бутони
• Тъчскрийн
• Контрол с поглед чрез Tobii PCEye Go

Софтуерът предлага 3 големи групи приложения:

  • Emerging Communication – интерективни изображения, музика и игри за първоначално запознаване с контрола с поглед. Виж повече…
  • Symbol Communication – възможност за избор на символи, които се произнасят – това може да са отделни думи или цели фрази. Виж повече…
  • Text Communication – използване на екранни клавиатури (опростени или пълни), чрез които може да се пише и написаното да се произнася. Често използваните думи или фрази се запазват в речник и след това могат да бъдат използвани. Виж повече…

All Page Sets 1

Софтуерът предоставя готови страници за комуникация, както и възможност за редакция и създаване на нови страници и допълнителна функционалност. Тези възможности могат да бъдат използвани за ежедневно използване на текст към говор, обучение по език и граматика, развиване на различни познавателни функции.

Plodove SymbolCommunication_Banan

 

Tobii Communicator e софтуер, който дава възможност да се пише с клавиатура с предсказване на български.

text

Също така могат да се адаптират клавиатури по желан начин – с големи бутони, разделени на няколко части. Така може да се ПИШЕ С ПОГЛЕД, мишка или тъчскриийн и написаното да се произнася. В примерите е използван четец Innoetics Irina TTS.

Разделянето на клавиатурата на 2 позволява бутоните да са по-големи и да се избират по-лесно.

Възможно е да се показват и само няколко букви на екрана – може да се започне с най-често използваните или с най-познатите за детето.

Могат да се използват и образователни игри – напр. могат да се учат цветовете или буквите.

 

Повече за Communicator 5 може да намерите на сайта на TobiiDynavox.

Изисквания към компютъра: процесор 1.8 GHz или по-бърз; минимум 2 GB RAM; свободно дисково пространство 3 GB; резолюция на екрана над 800 x 600 или по-висока; Windows 7, 8, 8.1 или 10.

Поддържани устройства за проследяване на погледа: Tobii PCEye Mini, Tobii PCEye Go, Tobii I-Series, Tobii I-Series+

За повече информация: info@interacta.bg

Цена на Communicator 5: 1176 лв. с ДДС (позволява инсталация на 3 компютъра).

В тази цена не са включени разходи за доставка и банкови преводи.

За да се произнасят на български, трябва да имате програма за синтезирана реч на български – препоръчваме Daria (цената за инсталация на 1 компютър е 85 лв.).

 

 

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени