Boardmaker 7

boardmaker7-icon-rocket-250x250 Преподавайте по-креативно и ефективно с водещото световно решение за специално образование, базирано на символи.

Докоснете се до готови комуникационни материали или създайте свои собствени от нулата, с достъп до над 45 000 символа PCS® (Picture Communication Symbols).

Подкрепете ученето, комуникацията и социалните / емоционални нужди на учениците в класната стая, терапевтичната стая, клиниката или дома.

Достъп до лесни за отпечатване учебни програми за учащи от всички възрасти.

Насладете се на интуитивен интерфейс с вградено редактиране, шаблони и разширено търсене. Импортирайте запазени материали от по-стари версии на Boardmaker. Откривайте и споделяйте материали с 500 000 членове на Общността на Boardmaker.

Съвместим с Windows, Mac и Chromebook.

TobiiDynavox-Boardmaker7-Packshot-Text-Web-Banner-1800x550

 

Ефективност

Спестете време с готовите материали  за ученици от всички възрасти и нива на способности. Насладете се на интуитивен интерфейс с възможност за лесно редактиране на интерактивни или печатни шаблони.

bm-7-screenshot

Персонализиране

Ангажирайте учениците по-лесно с дейности, които могат да бъдат персонализирани според техните нужди. Изберете от разнообразния избор на PCS – предназначени да представят всички учащи – в най-голямата библиотека със символи в света.

PCS-blog-2100x1400_Duncanville_1819_1400x.progressive_b0210e11-72d5-4e0c-8f2b-7e1aeb757d88_1400x.progressivemyth-blog-5_1400x.progressive_c485e1aa-42f4-416b-972b-daa6bf3b535c_1400x.progressive

Споделяне

Свържете се с над 500 000 членове на Общността на Boardmaker, включително учители, родители и логопеди. Достъп до над 90 000 безплатни предварително направени материали за споделяне, използване и съхранение.

BM-Duncanville-17-2125

Съвместимост

Насладете се на гъвкавостта за достъп до Boardmaker на лаптопи и настолни компютри с Windows, Mac и Chromebook. Импортирайте и редактирайте любимите си материали от по-стари версии на софтуера Boardmaker.

TD-B7-Packshot-Chrome-Mac-PC

 

Цена

Цената на софтуер Boardmaker 7 е 816 лв. с ДДС

Лицензионният код може да се активира на 2 компютъра. В  един и същи момент може да се използва само на 1 от тях.

Boardmaker 7 се предлага и като групова покупка.

Изисквания

Синтезиран глас

За използване на Boardmaker 7 за произнасяне със синтезирана глас на български език, трябва да имате инсталиран глас Daria TTS.  Този синтезиран глас работи с Windows, но не е наличен за Mac OS.

Изисквания към компютъра

За  Windows

ОС – Windows 10 64-bit

Свободно дисково пространство – 2 GB

RAM – 4 GB

За  Mac

ОС – OSX 10.13

Свободно дисково пространство – 2 GB

RAM – 4 GB

За  Chromebook

ОС – Chrome OS 69*

Процесор – x86 processor (ARM процесор не се поддържа)

Свободно дисково пространство – 2 GB

RAM – 4 GB

 

Характеристики

Boardmaker 7 e софтуер със символи. Дава възможност да се създават:

- материали със символи за разпечатване,

- интерактивни материали със символи

Boardmaker 7 дава достъп до над 45 000 символа от системата PCS® (Picture Communication Symbols), които са от няколко категории – класическ символи, симвори с висок контраст, по-реалистични символи и символи с контекст.

Материали и занимания

В Boardmaker 7 могат да се създават различни типове материали като се използавт готовите шаблони.

Могат да се разпечатват върху различни материали (хартия, картон), да се ламинират.

Също така могат и да се използват интерактивно на компютър.

Някои от основните видове са изброени тук:

  • Табла за комуникация със символи – таблата могат да съдържат различен брой символи, организирани по различен начин.

bmbm 2

  • Албуми за комуникация – съдържат много страници и символи. Албумите могат да се използват както в Boardmaker, така и могат да бъдат разпечатвани и подвързвани.

bm3 bm4

 

  • Карти за учене на символи и думи – лесно могат да се създават и разпечатват карти за учене на думи. На всяка карта от едната страна има изображение, а от другата – изписана дума. След като се разпечатат двустранно, картите се изрязват по пунктираната линия.

bm5 bm6

  • Занимания за групиране – различни елементи трябва да бъдат разпределени по съответните групи. Материалите могат да се разпечатват и изрязват, а могат да бъдат използвани и интерактивно.
  • Намиране на съответствие – при тези занимания трябва да бъдат открити двойки, които си съответстват. Материалите могат да се разпечатват и изрязват, могат да бъдат използвани и интерактивно.
  • Подреждане – занимания, при които елементите трябва да се подредят в последователност.

bm7 bm8

 

  • Визуални сцени – върху снимки или картинки могат да бъдат определяни зони, които не се виждат. При избор на дадена зона, се произнася това, което е предварително зададено. Може да се произнася със синтезиран глас или да бъде предварително записано съобщение с микрофона на компютър.

bm9

 

  • Графични концептуални карти – концептуални карти, които представят по визуален начин връзката между понятия. Могат да се използват за комуникация или за обучение. Могат да се използват разпечатани или като интерактивни приложения.

bm10 bm11

 

 

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени