TD Snap

Описание

TD Snap е софтуер за комуникация със символи. Избирането на бутон активира произнасяне със синтезиран глас на предварително въведени думи или фрази. Организацията на страниците и приложенията улеснява използването на няколко символа, така че да се образуват фрази и цели изречения.

Разработен е за потребители от всяка възраст и дава възможност страниците за комуникация да бъдат персонализирани според нивото на езиково развитие на всеки от тях. Софтуерът може да се използва с устройство за контрол с поглед, със суич или със сензорен екран.

Характеристики:

Динамично адаптиране на съдържание при преоразмеряване. В софтуера TD Snap може да се избира между различна организация на екраните (брой редове и колони, които се показват), за да се персонализира според нуждите на потребителя. Ако е избран по-малък брой редове и колони, бутоните автоматично стават по-големи. Важно е това, че софтуерът динамично преструктурира и адаптира съдържанието на бутоните, без да е необходимо създаване на нови страници за комуникация, които да са с различен брой бутони

 • Основен речник. В софтуера е достъпна страница с основни, най-често употребявани думи, които са част от т.нар. „основен речник“. Те могат да бъдат използвани отделно или комбинирани в различни комуникационни ситуации.
 • Списъци с думи. Софтуерът съдържа страници със списъци от думи, които потребителят може да използва в изречения в зависимост от конкретната ситуация. Думите са организирани в категории например празници, почивка, любими места/храна, кратки думи и др.
 • Фрази, свързани с комуникация в различни комуникационни ситуации.. Софтуерът предлага и библиотека от страници с отделни фрази (въпроси, молби и коментари) и често употребявани думи, организирани около различни теми. Това позволява бързото въвличане и участие на потребителя в комуникация по различни, важни за него теми, които се обсъждат на момента.
 • Комуникация при афазия. TD Snap разполага и със специално разработено приложение за пациенти с афазия, което може да бъде свалено безплатно през самия софтуер. Тук се предлагат често използвани думи и фрази от възрастни потребители с афазия. Има лесен достъп и до „Бяла дъска“, която може да се използва за писане и рисуване.
 • Персонализация. Страниците за комуникация могат лесно да бъдат променяни и персонализирани за всеки потребител. Нови бутони могат да бъдат добавяни бързо и лесно. Броят на бутоните на страница може да бъде определян според индивидуалните нужди.
 • Цветови код. За различните бутони в софтуера се използва точно определено цветово кодиране, организирано около граматичните категории. Например глаголите винаги се изобразяват върху зелен фон, а въпросителните думи – върху син фон. Важно е цветовото кодиране да бъде спазено, защото позволява по-бързо и лесно откриване на търсения символ или категория. Цветовото кодиране представлява и допълнителна характеристика, която също помага на потребителя в процеса на учене на правилата за построяване на изречения.
 • Различни методи за достъп. Софтуерът е проектиран да се използва със сензорен екран с допир. Но също така може да се използва и със суич и сканиране както и с устройство за контрол с поглед.

Технически изисквания

Windows:

 • операционна система Windows 10, версия 1607 или по-нова
 • минимум 2 GB RAM, препоръчително 4 GB RAM; 2 GB свободно дисково пространство
 • синтезиран глас Иван (вграден в Windows 10 & 11) или Daria (изисква допълнително закупуване)

iPad

 • операционна система iPadOS 16 или по нова, минимум 2 GB RAM, препоръчително 4 GB RAM; 2 GB свободно дисково пространство
 • синтезиран глас Daria (вграден в iPad OS 16 и по-нови)

Цена

Цената на TD Snap e 480 лв. с ДДС

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени