Communicator 5

Communicator5_The right one

Communicator 5 е софтуер за комуникация чрез символи и текст и произнасянето им чрез синтезиран глас. Също така съдържа и занимания за ранно детско развитие и за развитие на умения за контрол с поглед, позволява създаването на обучителни занимания за деца със специални образователни потребности (СОП).

Communicator  5 (продукт на Tobii Dynavox)  е софтуер, предназначен да помогне на хора с комуникационни затруднения да имат по-високо ниво на независимост.

Съдържа различни групи занимания, които позволяват комуникация чрез символи (графични изображения) или текст. Избраните думи, фрази или изречения се произнасят със синтезирана реч. Могат да се използват и създават и обучителни занимания.

Това го прави подходящ за деца със затруднения в говора и фината моторика (детска церебрална парализа, синдром на Рет и други), за деца със затруднения в комуникацията (аутистичен спектър, интелектуални затруднения), както и за други деца със СОП.

Communicator 5 може да се използва като средство за комуникация за деца и възрастни с физически ограничения, като образователен софтуер за деца с физически ограничения, като образователен софтуер за деца със специални образователни потребности (СОП).

Позволява работа с:

 • Контрол с поглед
 • Сензорен екран
 • Мишка
 • Мишка за глава
 • Суич

Може да се използва на:

 • лаптоп с операционна система Windows
 • таблет с операционна система Windows
 • настолен компютър с операционна система Windows

Софтуерът предлага 3 големи групи приложения:

 • Emerging Communication – интерективни изображения, музика и игри за първоначално запознаване с контрола с поглед. Виж повече…
 • Symbol Communication – възможност за избор на символи, които се произнасят – това може да са отделни думи или цели фрази. Виж повече…
 • Text Communication – използване на екранни клавиатури (опростени или пълни), чрез които може да се пише и написаното да се произнася. Често използваните думи или фрази се запазват в речник и след това могат да бъдат използвани. Виж повече…

All Page Sets 1

Комуникация чрез символи и персонализация

Софтуерът предоставя готови страници за комуникация. Също така предлага възможност за редакция и персонализация на страници за комуникация.

SymbolCommunication_Banan

 

Комуникация чрез текст

Tobii Communicator e софтуер, който дава възможност да се пише с клавиатура с предсказване на български.

text

Също така могат да се адаптират клавиатури по желан начин – с големи бутони, разделени на няколко части. Така може да се ПИШЕ С ПОГЛЕД, мишка или тъчскриийн и написаното да се произнася. В примерите е използван четец Innoetics Irina TTS.

Разделянето на клавиатурата на 2 позволява бутоните да са по-големи и да се избират по-лесно. Възможно е да се показват и само няколко букви на екрана – може да се започне с най-често използваните или с най-познатите за детето.

Обучителни занимания

Communicator 5 предлага възможонст за използване на образователни игри – напр. могат да се учат цветовете или буквите. Освен съществуващите страници, могат да се създават и нови приложения с допълнителна функционалност. Тези възможности могат да бъдат използвани за обучение по език и граматика, развиване на различни познавателни функции.

Plodove

 


 

Изисквания

Изисквания към компютъра

Процесор 1.8 GHz или по-бърз; минимум 2 GB RAM; свободно дисково пространство 3 GB; резолюция на екрана над 800 x 600 или по-висока; Windows 7, 8, 8.1, 10 или 11.

Поддържани устройства за проследяване на погледа

Tobii PCEye 5, Tobii PCEye Mini, Tobii PCEye Go, Tobii I-Series, Tobii I-Series+

Синтезиран глас

За да се произнасят избраните думи/фрази/изречения на български, трябва да имате програма за синтезирана глас на български – препоръчваме Daria TTS


Цена

Цена на Communicator 5 е 1176 лв. с ДДС

Лицензионният код позволява инсталация и използване едновременно на 3 компютъра.

В тази цена не влиза цената на синтезирания глас Daria TTS. Цената на Daria TTS  за инсталация на 1 компютър е 85 лв.

Цена на Communicator 5 с 1 инсталация на Daria: 1261 лв. с ДДС

Цена на Communicator 5 с 3 инсталации на Daria: 1431 лв. с ДДС

 


 

За повече информация

info@interacta.bg

 

 

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени