SC Tablet

Характеристики

SC Tablet (Tobii Dynavox, Швеция) e устройство с тъчскрийн за допълваща и алтернативна комуникация и

Високотехнологичната система за допълваща и алтернативна комуникация е предназначена за хора с нарушения или липса на функционална реч, без нарушения на фината моторика на ръцете и включва следните компоненти:

 • SC Tablet  – съдържа  iPad 10.2” с добавен калъф TD Speach Case за защита с вградени високоговорители
 • TD Snap (Tobii Dynavox, Швеция) – софтуер за допълваща и алтернативна комуникация, позволяващ комуникация чрез графични символи и текст и превръщането им в синтезирана реч
 • TD Talk (Tobii Dynavox, Швеция) – софтуер за допълваща и алтернативна комуникация чрез текст и превръщането му в синтезирана реч

 

SCTablet   TD-SC-L-Profile-Stand-Out-2-1630x1350

TD Snap

TD Snap е софтуер за комуникация със символи и текст. Избирането на бутон със символ или текст активира произнасяне със синтезиран глас на предварително въведени думи или фрази.

TD Snap предлага набор от готови приложения за комуникация, всяко от тях съдържа десетки страници за комуникация. Организацията на страниците и приложенията улеснява използването на няколко символа, така че да се образуват фрази и цели изречения. В TD Snap са включени системите със символи PCS Classic, PCS ThinLine, PCS In Contex, PCS High Contrast, които дават достъп до десетки хиляди символи.

TD_I-110_Front_Straight_825x675_EN-300x300

TD Snap представя следните възможности за комуникация чрез символи:

 • Основни думи
 • Списъци с думи
 • Фрази за комуникация в различни ситуации

Освен символи, могат да се използват снимки. Има възможност да се използва екранна клавиатура. Написаното може да бъде произнесено със синтезиран глас.

В готовите приложения страниците за комуникация могат лесно да бъдат променяни и персонализирани за всеки потребител. Също така могат да бъдат създавани и нови приложения за комуникация.

TD Snap предлага възможност за динамично адаптиране на съдържание при преоразмеряване. В софтуера може да се избира между различна организация на екраните (брой редове и колони, които се показват), за да се персонализира според нуждите на потребителя.  По този начин може лесно да бъде въвеждана комуникация чрез символи.

TD Snap може да се използва с контрол с поглед, допир (на тъч екран), сканиране и суич, компютърна мишка.

TD Talk

TD Talk е специализиран софтуер, който предоставя екранна клавиатура с предсказване на български език. Софтуерът дава възможност за прочитане на написания текст със софтуер за синтезирана реч. TD Talk дава и бърз достъп до често използвани фрази. Софтуерът може да се използва с контрол с поглед или с тъч екран. TD Talkдава възможност за писане на различни езици с предсказване и възможност за лесна редакция на написаното.

SC_TD-Talk_1200x

Спецификации

Показател Характеристики
Размер на екрана: 10.2“
Екран: LED-backlit IPS мулти-тъч
Операционна система iOS
Тегло: 1.107 кг (iPad + калъф)
Вградени високоговорители 2 × 31 mm × 9 mm, 4,0 ohms, 5 W
Процесор: А13 Bionic chip Neural Engine
Памет: 256 GB
Издръжливост на батерията: 8 часа
Съответствие с регулации, директиви и стандарти:
 • Medical Device Regulation (MDR) 2017/745/EU
 • Electromagnetic Compatibility (EMC) Directive 2014/30/EU
 • Radio Equipment Directive (RED) 2014/53/EU
 • RoHS2 Directive 2011/65/EU
 • WEEE Directive 2012/19/EU
 • Reach Directive 2006/121/EC, 1907/2006/EC Annex 17
 • Batteries Directive 2013/56/EU
 • EN 62368-1
Гаранция: Освен стандартната гаранция на производителя (2 години), устройството се предлага с 1 година допълнителна гаранция TD Care, която включва както производствени дефекти, така и случайни повреди. Гаранцията нe включва загуба или кражба на устройството, умишлени повреди, неправилна употреба или небрежност, повреди в следствие на опит да се отвори устройството.

 

Цена

Цената на SC Tablet е 5052 лв. с ДДС

И Н Т Е Р А К Т А - всички права запазени